Voor Natuurmonumenten bouwden wij, naar ontwerp van FBW Architecten, het bezoekerscentrum Groot Speijck. Het gebouw is gerealiseerd in het natuurgebied van de Oisterwijkse bossen. Het ontwerp is gebaseerd op de bestaande bebouwing.

Het gebouw is opgedeeld in meerdere zones. De verschillende zones bieden huisvesting aan: kantoor Natuurmonument Zuid-Nederland, horeca zaak Groot Speijck met uitgebreide keuken, winkel Natuurmonumenten en een vergaderruimte voor diverse partijen.

De bestaande bebouwing, exclusief kelder, is door ons gesloopt. De kelder is opnieuw her ingericht zodat het kan worden gebruikt als speelkelder, om de contouren van de kelder zichtbaar te houden is de bovenzijde afgedekt met een glas plaat. De draagconstructie is gerealiseerd middels een staalconstructie zodat alle daken gemaakt konden worden met hout.

Het gebouw kenmerkt zich door de natuurlijke materialen, waarvan de meest opvallende onderdelen de eiken plafonds, meer dan één kilometer, en de gevel die zijn opgebouwd uit ruim 150 meter eiken kozijnen. De dakrand is voorzien van speciaal geprint glas waarvoor spandraden zijn toegepast zodat er begroeiing tegen kan groeien.

Het gebouw is in samenwerking met de opdrachtgever, directievoering en architect turn-key opgeleverd in 2015.

Opdrachtgever
Natuurmonumenten
Architect
FBW architecten
Oppervlakte
1200m²

Wil je meer weten over utiliteit

Ontdek wat wij voor je kunnen betekenen op het gebied van utiliteit, en wat deze dienst precies inhoudt.

Shape Green Shape Blue

Neem contact met ons op

  • Door het contactformulier te gebruiken ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens volgens onze privacyverklaring.