Driessen Bouw Asten BV

Krachtig door eenvoud

Verbouwing Rabobank Deurne

Opdrachtgever:
Coöperatieve Rabobank U.A.

Architect:
Dreessen Willemse architecten
www.dreessenwillemse.nl

Directievoering:
Dukers & De Cock
www.ddc.consulting


Op 23 oktober 2017 ontvingen wij de opdracht voor de verbouwing van het kantoor Rabobank Peelland Zuid, aan de poort 3 te Deurne. De opdracht hield in:

  • Eerste verdieping van de laag bouw strippen en herinrichten;
  • Eerste, tweede en derde verdieping van de toren strippen en herinrichten;
  • Tussen de laag bouw en toren nieuwe verbindingsbrug;
  • Complete coördinatie over alle betrokken partijen, van interieurbouwer tot inrichting losse inventaris.

De grootste uitdaging van dit project zat hem in de tijd. Voor kerst moest het gebouw ruwbouw klaar zijn zodat tussen kerst en nieuw het vaste interieur geplaats kon worden en na oud op nieuw de vloerbedekking. De verhuizing stond in eerste instantie geplant op 29 januari 2018.

Één week na de opdracht zijn wij gestart met de sloopwerkzaamheden, welke in totaal drie weken in beslag hebben genomen. Na het sloopwerk is de staalconstructie geplaatst voor de tussenbouw en zijn wij gestart met de houtskeletbouw en herinrichting bestaande bouw. Deze werkzaamheden zijn tegelijkertijd gestart zodat de stucwerkzaamheden nog voor het wind en waterdicht maken van de tussenbouw in de bestaande bouw gereed was. Door deze manier van werken werd begin december de tussenbouw met een aluminium vliesgevel gesloten en was een week later het stucwerk gereed, een week later was het systeemplafond gereed. In de tussentijd is aan de buitenzijde de zinken gevelbekleding afgerond en was voor kerst alles gereed en had het stucwerk voldoende droogtijd gekregen zodat de schilder het werk tussen kerst en nieuwjaar heeft kunnen afronden. Op 2 januari is de vloerafwerking gelegt en drie weken later is de Rabobank verhuisd naar het nieuwe kantoor.

De doorlooptijd van dit werk was uitdagend en werd in eerste instantie door sommige als onhaalbaar geacht. Door onze manier van plannen, communiceren en goede samenwerken met alle disciplines is het project naar volle tevredenheid van de opdrachtgever, architect en directie voering uitgevoerd. Dit project was natuurlijk nooit succesvol geweest zonder de goede samenwerking van alle betrokken partijen.