Driessen Bouw Asten BV

Krachtig door eenvoud

Bezoekerscentrum Groot Speijck te Oisterwijk

Opdrachtgever:
Vereniging Natuurmonumenten
www.natuurmonumenten.nl

Architect:
FBW Architecten
www.fbwarchitecten.nl

Directievoering:
Arco Architecten
www.arcoarchitecten.nl

We bouwden voor Natuurmonumenten, naar ontwerp van FBW Architecten, het bezoekerscentrum Groot Speijck. Het gebouw is gerealiseerd in het natuurgebied van de Oisterwijkse bossen. Op de locatie van het nieuwe Groot Speijck is eerst het oude Groot Speijck gesloopt waar het ontwerp ook op gebaseerd is. Het gebouw kenmerkt zich door de natuurlijke materialen, de meest opvallende onderdelen zijn hiervan de eiken plafonds en de gevel die zijn opgebouwd uit ruim 150 meter kozijnen. De dakrand is voorzien van speciaal geprint glas waarvoor spandraden zijn toegepast zodat er begroeiing tegen kan groeien. We hebben het gebouw in samenwerking met de opdrachtgever en de directievoering turn-key opgeleverd in 2015. In het gebouw zijn het kantoor voor Zuid-Nederland van Natuurmonumenten en horeca zaak Groot Specijk gevestigd.